Minute

Rárajzolták Barbie idomait egy igazi nőre

 

 

Egy amerikai magazin szemléltette nagyon hatásosan a lehetetlen testarányokkal rendelkező Barbie és egy normál testalkatú, igazi között a különbséget.

Oprah Winfrey magazinja az egyik számát kifejezetten a testképnek és annak zavarainak szentelte. Ezért készítették el azt a fotót is, amin Katie Halchishick plus-size – azaz egészségesen telt – modell áll ruhátlanul, kezében egy meztelen Barbie babával, a testén pedig szaggatott vonalak jelölik a baba testarányait.

„Nem lehetsz egészséges személyiség, és nem reménykedhetsz abban, hogy a gyerekeid azok lesznek, ha minden alkalommal felsóhajtasz, amikor végignézel a saját testeden, ha megeszel egy süteményt, vagy ha megpillantasz egy agyonretusált modellt egy plakáton… Tégy azért, hogy olyan nő légy, aki szereti a testét. Mert minden lépés, amit önmagad megszeretése felé teszel, az a cseppnyi kis önbizalom olyasmi, amit továbbadsz majd a lányaidnak és mások lányainak, és a világ jobb hellyé válik tőle” – írja a fotót kísérő írásban Amy Bloom regényírónő.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!