Minute

Egy csókba halt bele a 20 éves lány

 

 

A mogyoróra allergiás lány azért halt meg, mert a barátja azután csókolta meg, hogy mogyoróvajat evett. A tragikus sztorit a lány édesanyja mesélte el.

Évekkel ezelőtt történt az eset, de az anya csak most volt képes beszélni róla. Azért ment el a lánya halálának történetével az újságokhoz, hogy felhívja az allergiások és szüleik figyelmét, hogy leselkednek rájuk olyan veszélyek, amikre álmukban nem gondolnának.

A montreali nő lánya, az akkor 20 éves Myriam Ducre-Lemay, halála előtt pár héttel kezdett randizni új barátjával. Egy buli után először töltötte a fiúnál az éjszakát, aki lefekvés előtt még bekapott egy mogyoróvajas szendvicset. A fiú nem tudott a lány súlyos földimogyoró-allergiájáról és mikor ágyba bújt, egy csókkal kívánt jóéjszakát.  Myriam azonnal allergiás rohamot kapott, de nem volt nála az epipenes injekció, amit ilyen esetekben használni szokott. A pár azonnal hívta a mentőket, akik pár perc alatt ki is érkeztek és kórházba vitték a lányt. Az életét azonban már nem lehetett megmenteni. 

Az esettel kapcsolatban megkérdezett orvos szerint az ételben, például a mogyoróban lévő allergén anyagok, még fogyasztás után órákkal is a nyálban maradhatnak, így történhetnek meg ehhez hasonló tragédiák. Myriam édesanyja pedig azt tanácsolja, a legváratlanabb helyzetekre is készítsük fel allergiás gyermekünket.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsolt Balogh says:

    Az allergia nem biztos, hogy a növények/termések miatt van! Amit titkolnak, az az, hogy a “parlagfű” az bizony az indiánoknál gyógynövény! Csak a kéndioxid lebontja a pollen külső burkát, ezután olyan lesz mint egy tüskés labda. Nem véletlenül fogják megszüntetni egyes helyeken a diesel gépjárművek forgalmazását, csak nem publikus, hogy miért.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!