Minute

Fő ellenségeink a rák kialakulásában

Fő ellenségeink a rák kialakulásában

 

 

Nem csak és kizárólag életmódbeli kérdés a rák, de tehetünk megelőzésképpen magunkért, hogy jobb esélyekkel induljunk a betegség elkerülésében.

Cukorfogyasztás minden mennyiségben.

A finomított cukor egészségügyi kockázatát, mérgező hatását az alkoholhoz és a dohányhoz hasonlítják. A már kialakult ráksejteket a cukor táplálja, ezért ha már betegek lettünk, akkor mindenképp le kell állni a cukorfogyasztással, hogy ne rontsunk a helyzeten. Ebből kiindulva pedig érdemes megelőzésképp elhagyni a cukrot az étrendünkből.

A megterhelő, sokszor hosszú éveken át fennálló belső feszültség.

A stressz rombolóan hat pszichikailag és fizikailag is. Egy ausztráliai tanulmány szerint azon nők esetében, akik nap mint nap nagy dózisban viselik el a stresszt – miközben nincs olyan bizalmasuk vagy szoros, támogató baráti körük, akikkel problémáikat ki tudnák beszélni –, 9,5-ször nagyobb az esélye a mellrák kialakulásának.

Nem mindegy, mit esznek az állatok, amelyeknek húsát mi magunk is fogyasztjuk.

Egyre több az ételeinkben a mellrák kockázatát jelentősen növelő, gyulladásserkentő omega–6-zsírsav, amiből sajnos a felmérések szerint az átlagember túl sokat fogyaszt. Ugyanígy egészségtelen a pizza, a sütemény vagy a sült krumpli is, mégpedig a szintén sokat emlegetett transzzsírok miatt. Ezek a növényi olajok hidrogénezése során keletkező telítetlen zsírsavak jelentősen növelik a szív- és érrendszeri betegségeket, gyulladáskeltő és érfalkárosító hatásúak és növelik a mellrák kockázatát.

Mozgásszegény életmód

Manapság az emberiség átlagos fizikai aktivitása pedig hatalmas mélyrepülésben van. Pedig a rendszeres testmozgás kifejezetten hatékony a rák elleni védekezésben, nem véletlen, hogy az egészségügyi szakértők minden lehetséges fórumon igyekeznek hangsúlyozni a fizikai aktivitás áldásos hatásait.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!